Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- معاون سیاسی وزیر امور خارجه نوشت: سفیر انگلیس به عنوان یک خارجی ناشناس در یک تجمع غیرقانونی دستگیر شده بود.
به گزارش سرویس سیاست خارجی خبرگزاری آریا، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در واکنش به اظهارات «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره بازداشت «راب مک ایر» سفیر انگلیس در تهران در توئیتی خطاب به وی نوشت: «او (سفیر انگلیس) بازداشت نشده بود، اما به عنوان یک فرد خارجی ناشناس در یک تجمع غیرقانونی دستگیر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که پلیس به من اطلاع داد که فردی دستگیر شده و ادعا می‌کند سفیر انگلیس است، من گفتم غیرممکن است! وقتی با او تلفنی گفتگو کردم، با اینکه بسیار شگفت زده شده بودم، متوجه شدم که اوست و 15 دقیقه بعد هم او آزاد شده بود.»

سفیر انگلیس احضار شد
رابرت مک ایر، سفیر انگلیس در تهران بعد از ظهر امروز 22 دی 1398 به دلیل رفتار نامتعارف و حضور در تجمعات غیرقانونی توسط دستیار وزیر امور خارجه و مدیر کل اروپا به وزارت امور خارجه فراخوانده شده و مراتب اعتراض رسمی جمهوری اسلامی به وی و دولت انگلیس ابلاغ شد.
در این دیدار به مک ایر یادآوری گردید که حضور سفرای خارجی در تجمعات غیرقانونی هیچ تناسبی با مسئولیت های ایشان به عنوان نماینده سیاسی کشور متبوع خود ندارد و مخالف مفاد کنوانسیون 1961 روابط دیپلماتیک وین است و دولت انگلستان می بایست در این خصوص توضیح دهد.

سفیر انگلیس انکار کرد!
سفیر انگلیس در تهران درباره حضور خود در تجمع غیرقانونی شب گذشته در تهران توضیحاتی ارائه و ادعاهایی مطرح کرد.
راب مک ایر سفیر انگلیس در تهران که شب گذشته در تجمعات غیرقانونی واقع در تهران بازداشت شده بود در حساب توئیتری خود مدعی شد: «میتوانم تایید کنم من در هیچ اعتراضی شرکت نکردم. به رویدادی رفتم که گفته شده بود تجمعی به یاد قربانیان تراژدی پرواز 752 بود. طبیعی بود که بروم تا به قربانیان، که برخی از آنها بریتانیایی بودند، ادای احترام کنم. 5 دقیقه بعد از اینکه شعارها شروع شد محل را ترک کردم.»
وی در ادامه افزود: «بعد از ترک منطقه به مدت نیم ساعت بازداشت شدم. بازداشت دیپلماتها در همه کشورها غیرقانونی است..»

واکنش دولت انگلیس
دولت انگلیس در واکنش به بازداشت سفیر خود در تجمع غیرقانونی شامگاه شنبه در تهران، مدعی شد این اقدام نقض قوانین بین‌المللی است.
به نوشته وبگاه شبکه «اسکای نیوز»، «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس بازداشت سفیر این کشور در ایران را مغایر با قوانین بین‌المللی دانسته و مدعی شد: «بازداشت سفیر ما در تهران بدون هیچ توضیحی، نقض فاحش قوانین بین‌المللی است. دولت ایران در لحظه حساسی قرار دارد».

واکنش مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به بازداشت سفیر انگلیس در تهران
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به بازداشت سفیر انگلیس در تهران واکنش نشان داد و خواستار کاهش تنشها شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به بازداشت سفیر لندن در تهران خواستار کاهش تنش ها شد.

واکنش آمریکا آمریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بدون اشاره به اینکه سفیر بریتانیا شب گذشته در میان تجمع‌های غیرقانونی، با هویتی پنهانی در حال تهیه عکس و فیلم بوده، از ایران خواست تا برای بازداشت کوتاه‌مدت وی عذرخواهی کند.
بنا بر گزارش هفته‌نامه نیوزویک، این دیپلمات انگلیسی در حالی بازداشت شد که برخی از حاضران در صحنه تأکید داشتند که وی در حال تهیه عکس و فیلم از اتفاقات و حوادث تجمع شب گذشته و گفت‌وگو با تجمع‌کنندگان بوده است.
واشنگتن اما در دخالتی آشکار در امور داخلی ایران و در حمایت از اقدام غیرقانونی سفیر انگلیس از ایران خواسته تا برای بازداشت سفیر بریتانیا در ایران عذرخواهی کند.
گزارش‌ها حاکی از آن است که مک‌ایر در بدو دستگیری صرفاً به زبان انگلیسی صحبت می‌کرده و از معرفی خود اجتناب کرده است.
«مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا  در یک پیام توییتری در این خصوص نوشت: «این (بازداشت سفیر انگلیس)، نقض کنوانسیون وین است که این رژیم (ایران) سابقه ننگینی در نقض آن دارد. ما از این رژیم می‌خواهیم تا رسماً از پادشاهی متحده (انگلیس) برای نقض حقوق وی (سفیر انگلیس) و احترام به حقوق تمامی دیپلمات‌ها عذرخواهی کند».

تجمع مقابل سفارت انگلیس
امروز صد‌ها نفر مقابل سفارت انگلیس در اعتراض به حضور روز گذشته سفیر انگلیس در جمع تجمع کنندگانی که دیروز مقابل دانشگاه امیرکبیر تجمع کرده بودند، حاضر شدند.
«برادر سپاهی حمایتت می‌کنیم»، «لانه روباه پیر تعطیل باید گردد»، «سفارت خیانت تعطیل باید گردد»، «نشانه دین داری از انگلیس بیزاری» و «سفیر آشوبگر اخراج باید گردد»، از شعار‌هایی بود که تجمع کنندگان سر دادند.
تجمع کنندگان در حالی که تصاویری از شهید حاج قاسم سلیمانی در دست دارند از اقدام سپاه در حمله موشکی به پایگاه آمریکایی‌ها در عراق تجلیل کردند.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سفیر انگلیس بازداشت تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۴۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه فرهیختگان متعلق به دانشگاه آزاد نوشت: ایران و جمهوری آذربایجان روابط کاملا پیچیده‌ای را درطول سال‌های گذشته تجربه کرده‌اند. با وجود اشتراکات فراوان تاریخی، مذهبی، فرهنگی، تمدنی و همچنین قرابت جغرافیایی، نگاه باکو همواره بر مدار ضدیت و تقابل با ایران تنظیم شده است. چنانکه می‌توان این مساله را چه در حوزه‌های مرتبط با جعل تاریخ و هویت و چه در قرار دادن جغرافیا در اختیار رژیم‌صهیونیستی برای انجام اقدامات امنیتی علیه ایران مشاهده کرد.

در این بین از بیش از دوسال پیش، دولت جمهوری آذربایجان اقدامات قابل‌تاملی را علیه ایران آغاز کرده که به‌دلیل برخی ملاحظات نادرست، با سکوت خبری در ایران همراه شده‌اند. این اقدامات شامل تعرض، پلمب و مصادره تعدادی از املاک دولتی ایران در باکو می‌شوند. ظاهرا باکو به‌منظور مصادره اراضی ایران دادگاه‌هایی نمایشی به بهانه‌های واهی برگزار کرده است و قصد دارد با مصادره املاک ایران، آن‌ها را به کمیته دولتی املاک زیرنظر وزارت اقتصاد این کشور منتقل کند.

نکته قابل‌ملاحظه این است که تاکنون هیچ اطلاعاتی از روند این دادگاه‌های نمایشی منتشر نشده است. بااین‌حال املاک دولت ایران به‌طور کامل پلمب شده یا محدودیت‌هایی برای آن‌ها ایجاد شده است، ازجمله این املاک- که شامل هشت ملک و بالغ بر چند هزار متر مربع می‌شوند- می‌توان به ساختمان نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری، ساختمان نمایندگی صداوسیما، ساختمان‌های جامعه‌المصطفی، ملک سابق بانک ملی، ملک دارای قرارداد طولانی‌مدت کمیته امداد، ساختمان مدرسه و ملک متعلق به رایزنی فرهنگی ایران اشاره کرد. البته این اقدام باکو مسبوق به سابقه است، زیرا در گذشته باکو بخشی از اراضی دولتی ایران در منطقه احمدلی باکو را پس از به‌سرقت بردن اسناد آن مصادره کرده بود. تعرض باکو علیه اراضی ایران در شرایطی است که در ایام منتهی به تعطیلات عید نوروز با لابی‌گری‌های صورت‌گرفته، جمهوری آذربایجان اقدام به خرید یک ساختمان مجلل در منطقه پاسداران تهران به مساحت بیش از هزار متر و زیربنای بیش از سه هزار متر کرده است. این ملک شامل یک مجتمع هشت واحدی بزرگ به ارزش حدود ۲۰ میلیون دلار است.

با‌این‌حال همچنان مشخص نیست مجوز‌های این اقدام در ایام معطوف به تعطیلات عید نوروز و در شرایطی که باکو اقدام به تعرض به املاک ایرانی در باکو کرده است، با چه انگیزه و توسط چه ارگان‌هایی صادر شده است؟ ظاهرا این افراد و ارگان‌ها فراموش کرده‌اند که اخیرا ایران عملیات وعده صادق را به این دلیل انجام داده که اماکن دیپلماتیکش را به‌منزله خاک خود تلقی می‌کند؛ بنابراین درحالی‌که باکو اقدام به مصادره و پلمب ساختمان‌های ایران کرده، اعطای اجازه خرید ملک جدید در تهران کاملا بی‌معناست. این در شرایطی است که ساختمان سفارت ایران در باکو، در مقایسه با سفارتخانه‌های روسیه، ترکیه و آمریکا شامل ملکی محقر است که به نوشته مطبوعات باکو، به‌دلیل اختلاف در مورد زمین توسط کمیته املاک دولتی وزارت اقتصاد جمهوری آذربایجان درباره آن شکایت تنظیم شده است.

گفته می‌شود مقامات آذری پس از حادثه مشکوک حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران در بهمن ۱۴۰۱ که توسط سرویس امنیتی باکو و در آستانه گشایش سفارت جمهوری آذربایجان در تل‌آویو انجام شد، با کمک لابی‌های داخلی خود، از فضای موجود برای امتیازگیری کلان از تهران استفاده کرده که خرید ملک مذکور برای سفارت از آن جمله است. این درحالی است که سابقه فعالیت سفارت جمهوری آذربایجان در تهران نشان می‌دهد این سفارتخانه همواره در حمایت مالی از گروه‌های تجزیه‌طلب نقش داشته و درآمد‌های حاصل از ویزا را در اختیار این گروه‌ها قرار داده است. به همین دلیل علی‌رغم لغو روادید از سوی ایران از سال ۱۳۹۰، باکو ویزا را برای ایرانی‌ها لغو نکرده و حتی مرز زمینی دو کشور را نیز به بهانه کرونا روی شهروندان خود مسدود کرده است. البته در همین زمان باکو برای ۳۰ کشور- ازجمله آلبانی که میزبان مقر منافقین است- روادید را لغو کرده است.

به‌نظر می‌رسد نگاه پدرانه جمهوری اسلامی ایران به باکو، بیش از آنکه موجب تقویت و توسعه روابط شود، زمینه را برای سوءاستفاده جمهوری آذربایجان از حسن نیت ایران فراهم کرده است. در این بین نباید از فعالیت لابی‌های مختلف در داخل ایران گذشت که متاسفانه منافع ملی را فدای منافع شخصی و گروهی خود کرده‌اند و موجب انحراف در تصمیم‌گیری صحیح در قبال تحولات قفقاز شده‌اند.

دیگر خبرها

  • جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند
  • اجتماع همبستگی با دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • بازداشت پناهجویان در انگلیس برای اخراج به روندا
  • موعود شمخانی دستگیر شد
  • حمایت دانشجویان و استادان دانشگاه میبد از ملت مظلوم غزه
  • ببینید | تصاویری از تجمع دانشجویان استان تهران مقابل سفارت فرانسه
  • ثبت تصویری جالب از تجمع امروز مقابل سردر دانشگاه تهران
  • ببینید | یورش پلیس آلمان به تجمع حامیان فلسطین در برلین
  • مراسم فرهنگی ایرانیان در دوبلین
  • انگلیس سفیر روسیه را احضار کرد