Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ژئوفیزیک گفت: مسئولان باید به طور مداوم زلزله تهران رصد و از زلزله‌های پیشن عبرت بگیرند، این نگاه که تنها در یک بازده پس از زلزله به گسل‌ها توجه شود، غلط محض است.

محمود اسدیان،کارشناس زمین شناسی و کارشناس زلزله در گفت وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به گسل های فعال تهران اظهار کرد: می توان زلزله 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

9 ریشتری را پیش فرض و زلزله 5.1 ریشتر را اصلی بدانیم و گسل مشا گلسلی است که 200 کیلومتر وسعت دارد و ادامه آن از شمال تهران عبور می کند.

وی با اشاره به دامنه فعالیت گسل مشا در تهران، ادامه داد: تا زلزله 7 ریشتر در کارنامه گسل مشا وجود دارد و باید توجه جدی به آن داشت.

مسئولان نگاه جدی به مسأله زلزله داشته باشند

این کارشناس زلزله با انتقاد از برخی مسئولان در کشور، خواستار نگاه جدی به موضوع زلزله در تهران شد و عنوان کرد: مسئولان باید به طور مداوم زلزله تهران رصد و از زلزله های پیشن عبرت بگیرند، این نگاه که تنها در یک بازده پس از زلزله به گسل ها توجه شود، غلط محض است.

وی با بیان اینکه بافت فرسوده همواره یکی از معضلات تهران بوده است، تأکید کرد: خطرات زلزله را باید همیشه جدی گرفت، بافت فرسوده تهران از خیابان 17 شهریور تا خیابان کارگر و خیابان خزانه تا شمال خیابان انقلاب جز فرسوده ترین بافت شهر تهران به شمار می روند که سالهاست کارشناسان درباره خطرات آن هشدار می دهند چرا که اگر زلزله ای برای تهران اتفاق بیفتد هیچ گونه امداد رسانی در این مناطق نمی شود به مردم رساند.

تراکم فروشی  گلوی تهران را می‌فشارد

اسدیان با انتقاد از روند تراکم فروشی در تهران، بیان کرد:در  مناطق شمالی تهران در کوچه 6 متری یک برج40 طبقه را آن جا بنا کرده اند، این یک خطر بسیار جدی است که می تواند دامن تهران در آینده دور یا نزدیک بگیرد و به طور قطع عدم امداد رسانی به برخی مناطق می تواند خطرآفرین باشد.

این کارشناس زمین شناسی در بخش دیگری از این گفت وگو با ذکر خطرات دیگر زلزله در تهران، خاطرنشان کرد: اگر زلزله ای برای تهران اتفاق بیفتد و طبقه دوم اتوبان صدر فرونشت کند امداد رسانی در شرق و شمال تهران با اختلال جدی مواجه خواهد شد.

انفجار لوله‌های گاز؛پس از زلزله احتمالی تهران

وی ادامه داد: سازمانها در ماجرای زلزله تهران کوتاهی می کنند و بار این فاجعه بزرگ را بر گردن دیگری انداخته و کار تهران به خوبی پیش نمی رود. لوله کشی گاز و آب در مرکز تهران پس از وقوع زلزله احتمالی تهران می تواند برای مردم خطرآفرین باشد و تلفات چند برابری را از تهران بگیرد.

این زمین شناس گفت: توجه به گسل مشا به دلیل قرار گرفتن بناهای مهمی چون مسکن مهر و دیگر اماکن بر روی این گسل مهم است چرا که می تواند خسارتهای زیانباری را برای تهرانی‌ها به دنبال داشته باشد.

دولت مسکن اجتماعی را در مناطق بدون ریسک بنا کند

اسدیان با اشاره به طراحی مسکن های اجتماعی دولت برای مردم، از وزارت راه و شهرسازی خواست تا این آپارتمانها را در جایی امن بنا کنند و تصریح کرد: مسکن های اجتماعی طراحی شده از سوی دولت باید در مناطق امن و بدون گسل یا کم خطر تهران بنا شود، چرا که ارزانی مسکن، پدیده حاشیه نشینی و تمرکز جمعیت در تهران را به دنبال خواهد داشت.

این زلزله شناش ایرانی با تأکید بر اینکه باید برای انتقال پایتخت به یک نقطه امن چاره اندیشی کرد، گفت: هر چقدر بتوان جمعیت را از تهران دور کرد توانسته ایم بهترین عملکرد را داشته باشیم، موضوع انتقال پایتخت سیاسی اداری تهران را باید پیگیری کنند چرا که زلزله تهران را تهدید می کند.

می‌توان به فکر انتقال پایتخت بود

وی تأکید کرد: در تهران گسل و زیر گسل های بسیاری وجود دارد، در پایتخت کمتر نقطه ای را می تواند یافت که گسل ریز و یا گسل اصلی را نداشته باشد، در جنوب تهران گسل ری،شرق گسل ایوانکی و گرمسار و شمال تهران گسل مشا فشم و غرب تهران گسل اشتهارد را داریم و این ها به همواره تهران را تهدید می کنند.

خطرفرونشست ساکنان جنوب تهران را تهدید می‌کند

در شهر جدید پرند ماجرای فرونشست ها به دلیل برداشت آب‌های زیرزمینی در اطراف باغات رباط کریم، شهریار و اسلامشهر به وقوع پیوسته است و نرخ این فرونشستها به سالیانه 20 سانتی متر نیز می رسد. این خطرات در کنار زلزله این مناطق را تهدید می کند.

مدل های گوناگونی در دنیا برای انتقال پایتخت یک کشور وجود دارد، در آلمان براساس نواحی کشاورزی و صنعتی و... وزارتخانه ها را جابجا کرده اند.مدل انتقال پایتخت در کشورهای اطراف ایران نیز مانند تاجیکستان صورت گرفته که آن هم می تواند بررسی شود.

گفت‌وگو: مهدی امیری پور

انتهای پیام/ا

منبع: دانا

کلیدواژه: انتقال پایتخت زلزله تهران برای تهران تهران گسل گسل مشا گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۸۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهارستان، محمد آئینی ظهر امروز در همایش گرامیداشت روز شوراهای اسلامی با محوریت مشارکت در بازآفرینی شهری در شهر گلستان، با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری مسئله‌ای فانتزی نیست، اظهار داشت: 2 میلیون و 700 هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بناهای ناپایدار و بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند.

وی با بیان اینکه 224 هزار بنای ناپایدار در استان تهران وجود دارد، افزود: در استان تهران با توجه به اهمیت رسیدگی به بافت فرسوده و رعایت ایمنی مسئولین باید نگران فرسودگی بناها و خانه‌های نا ایمن باشند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در حین وقوع زلزله خانه‌های نا ایمن تخریب و فاجعه به وجود می‌آید تصریح کرد: بر این اساس در حال حاضر 10 میلیون نفر از جمعیت شهری در کشور در معرض خطر قرار دارند.

آئینی با انتقاد از عدم احیای بافت‌های فرسوده و معابر تنگ در برخی شهرهای کشور گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده توسط دولت انجام نمی‌شود و باید سرمایه‌گذاران و مردم در این مهم مشارکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه بهترین خدمت مسئولین حفظ جان مردم است گفت: مدیران و مسئولین مردم را برای ساخت واحدهای مسکونی ایمن تشویق کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رئیس‌جمهور دستور تشویق مردم به احیای بافت فرسوده را داده است، عنوان کرد: ایجاد بسته‌های تشویقی توسط شهرداری‌ها می‌تواند خانه‌های نا ایمن و فرسوده را احیا کند و هر بنای فرسوده که در کشور تخریب می‌شود به تعداد واحدهای مسکونی ایمن افزوده می‌شود.

وی با اشاره به عدم آگاهی 70 درصد مردم در احیای بافت‌های فرسوده، تصریح کرد: مردم در احیا و نوسازی بافت فرسوده حق دارند حداقل از 50 درصد تخفیف‌ها بهره‌مند شوند و تخفیف‌ها باید تا 100 درصد نیز عملیاتی شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه 92 درصد پروانه‌های ساخت احیای بافت فرسوده در شهر تهران و فقط 8 درصد در شهرستان‌های استان تهران صادر شده است، گفت: پروانه‌های ساخت باید ظرف حداکثر 3 ماه برای مردم صادر شود.

شورای شهر مشهد کمبود پارکینگ اطراف حرم را به سرانجام برساند

شهرداری‌ها به دنبال درآمدزایی در بافت فرسوده نباشند

در ادامه میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با تأکید بر نقش مؤثر شوراها در توسعه شهرها اظهار داشت: بخشودگی و تخفیف عوارض یکی از مسائلی است که شورا می‌تواند مردم را با تخفیف مناسب در توسعه شهر و احیای بافت فرسوده به میدان آورد.

وی با تأکید بر اقتصادی بودن احیای بافت فرسوده برای مردم توسط شهرداری‌ها افزود: شهرداری‌ها نباید به دنبال درآمدزایی از بافت‌های فرسوده باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران تصریح کرد: شوراهای اسلامی شهرها در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش مضاعفی داشته باشند.

غراوی در پایان با تأکید بر ایجاد زیرساخت‌ها در بافت‌های فرسوده استان تهران خاطرنشان کرد: توسعه سرانه‌های عمومی در کنار اجرای طرح بازآفرینی شهری بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • دولت سیزدهم برای مناطق جنوبی تهران چه برنامه هایی دارد؟ | نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد
  • عزم دولت و شهرداری برای حل مشکلات مناطق جنوبی تهران | از نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد